Berømte Diamanter
Cullinan I (Afrikas Stjerne), 530,20 carat

Den største diamant der nogensinde er blevet fundet blev kaldt Cullinan efter mineselskabets direktør Sir Th. Cullinan. Diamanten var på 3106 carat og ud af den slibende firmaet Ascher i Amsterdam 105 forskellige sten. Den største af disse kaldes Cullinan I og den pryder i dag Edvard VII:s spire og kan ses sammen med de andre kronjuveler i Tower of London. Den er verdens største slebne diamant og kendes også som Afrikas stjerne.
Cullinan IV, 63,60 carat
Cullinan IV er en af de 105 slebne sten der blev udvundet af Cullinan, verdens indtil videre største diamant. Den pryder i dag den engelske dronning Marys krone og kan også løsnes og bruges som broche.
Dresden, 41 carat

Dresdendiamanten stammer formentlig fra Indien. Dens oprindelse er ikke kendt, men omkring år 1700 tilhørte den August den Stærke, kurfyrste af Sachsen. Diamanten opbevares nu om dage i Det grønne kammer i Dresden, hvilket også har givet ophav til dens navn.
Eugenie, 51 carat
Eugeniediamanten er en ovalformet sten med en meget fin slibning, der vejer 51 carat. Kejserinden Katherine XI af Rusland bar den i et hårsmykke og forærede den senere til sin yndling Potemkin. Senere købte Napoleon III diamanten og gav den til kejserinde Eugenie som bar den i sit diamanthalsbånd. Efter krigen mellem Tyskland og Frankrig i 1870 blev diamanten solgt til Gaekrar von Baroda, en indisk fyrste, for 75 000 dollar. Efter sigende findes diamanten stadig i Indien.
Florentineren (Toscanen), 137,27 carat
Florentinerdiamanten har en sagnomspundet historie. År 1657 tilhørte diamanten familien De Medicis der boede i Firenze. I løbet af 1700-tallet blev diamanten indfattet i den Schweiziske fyrstefamilie Habsburgernes krone. Man ved også at den sidenhen er blevet brugt som broche. Siden 1. verdenskrig er diamantens forsvundet og det vides heller ikke hvem der ejer den. Diamanten kendes også som Toscanen eller The Tuscan.
Hope, 40,52 carat

Den mytiske diamant Hope kaldes ofte den forbandede diamant. Det siges at den franske opdagelsesrejsende Jean-Babtiste Tavernier løsnede diamanten fra en statue forestillende guden Rama Sita under et besøg i Indien. Lykken var dog meget kortvarig for efter at have solgt diamanten til kong Ludvig XIV, rejste Tavenier tilbage til Indien, hvor han kom af dage under voldsomme omstændigheder. En anden historie hævder at diamanten skal have tilhørt den franske finansminister Fouquet, der senere blev idømt livstids fængsel. Det siges også at Ludvig XIV lånte stenen ud til en række personer det alle gik en tidlig død i møde. I 1947 købte juvelhandleren Harry Winston diamanten for 176 920 dollar. I 1958 donerede han stenen til The Smithsonian Institute i Washington. Diamanten blev sendt fra New York til Smithsonian i Washington som almindelig pakkepost.
Kohinor, 108,93 carat
Oprindelig var Kohinor rund, vejede 186 ct og tilhørte en indisk fyrsteslægt. I 1739 blev den købt af den persiske shah, der kaldte stenen Koh-i-nur (i.e. bjerg af lys). Senere kom den at tilhøre det britiske handelskompagni East India som så forærede den til dronning Viktoria i 1850. Diamanten er blevet omslebet og var fra begyndelsen indfattet i dronning Marys krone. I dag pryder den dronning Elisabeths krone og kan ses i Tower of London.
Nassak, 43,38 carat
Oprindelig vejede Nassakdiamanten mere end 90 carat. Dengang kom den fra et Shivatempel i Nassak i Indien. I 1818 blev den taget som krigsbytte af briterne og i 1927 blev den omslebet i New York. Nassakdiamanten findes i dag hos en privat samler i USA.
Shahen, 88,70 carat
Shahendiamanten stammer fra Indien. Den har inskriptioner med tre forskellige herskeres navne, heriblandt shahen af Persien (deraf navnet). Diamanten foræredes til tsar Nikolaus i 1829 og findes i dag i Kreml, Moskva.
Sancy, 55,00 carat

Sancy skal have tilhørt Carl den Dristige af Burgund (ca. 1470). År 1570 blev den opkøbt af det franske sendebud i Turkiet, Signeur de Sancy. Der findes mange forskellige historier om Sancydiamanten og mange af dem er desværre usande. Idag findes Sancy på Louvre i Paris.
Stewart, 120 carat
Stewartdiamanten blev fundet ved Waldecks Plant am Waal år 1872 og vejede den gang 288,5 carat. Diamanten vejede 120 ct efter slibningen. Det er uklart hvor den findes i dag.
Tiffany, 128,51 carat
Tiffanydiamanten blev fundet i den sydafrikanske mine Kimberley-minen i 1878 og usleben vejede den dengang 287,42 carat. Diamanten blev opkøbt af det famøse juvelererfirma Tiffany i New York og blev slebet til i Paris. Den har i dag 90 facetter og vejer 128,51 carat.